Αρχική > Βάση Συχνών Ερωτήσεων > Hosting / Cpanel > Πως μπορώ να κάνω backup & restore backup;


Πως μπορώ να κάνω backup & restore backup;
Παρόλο που γίνεται καθημερινό και εβδομαδιαίο backup σε όλους τους λογαριασμούς που φιλοξενούνται στην Cityhost, μπορείτε να κάνετε backup [ολικό ή μερικό] του λογαριασμού σας για προσωπική σας χρήση.

Πατώντας στο κουμπί "Backup" στην κεντρική σελίδα του Cpanel θα βρείτε μπροστά σε πολλές επιλογές:

Full Backup
Η πρώτη είναι το "Generate/Download a Full Backup" που θα σας δώσει ένα πλήρες backup [Αρχεία+Βάσεις Δεδομένων] του λογαριασμού σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτού του είδους backup ΔΕΝ είναι δυνατο να το επαναφέρετε [restore] μόνοι σας, για αυτό και δεν σας το συνιστούμε.

Backup Αρχείων
Προχωρόντας λίγο πιο κάτω και στην αριστερή στήλη, θα μπορέσετε να κάνετε backup του Home Directory, δηλαδή όλων των αρχείων του λογαριασμού σας. Αυτό θα γίνει πατώντας στο "Download a home directory backup".

Restore Αρχείων
Στο ίδιο ύψος στα δεξιά υπάρχει μία φόρμα που σας επιτρέπει να κάνετε Restore [επαναφορά] κάποιου backup που είχατε κατεβάσει. Πατώντας BROWSE και επιλέγοντας το σωστό αρχείο θα πατήσετε UPLOAD και θα αρχίσει η διαδικασία επαναφοράς. [Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το αρχείο θα πρέπει να είναι στην συμπιεσμένη μορφή που το κατεβάσατε όταν κάνατε backup]

Backup Βάσεων δεδομένων Αμέσως από κάτω [στα αριστερά] θα δείτε με έντονα γράμματα τον τίτλο "Download a MySQL Database Backup" και από κάτω μία λίστα με links. [ανάλογα με πόσες βάσεις δεδομένων έχετε] Το κάθε link [σύνδεσμος] έχει το όνομα της βάσης δεδομένων που εξυπηρετεί. Πατώντας πάνω στο link θα πάρετε backup της συγκεκριμένης βάσης.

Restore Βάσεων Δεδομένων
Αντίστοιχα στα δεξιά, υπάρχει μία φόρμα που μπορείτε να κάνετε restore μίας βάσης δεδομένων ακριβώς όπως θα κάνατε παραπάνω restore ενός backup αρχείων.Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

Προσθήκη στα Αγαπημένα Προσθήκη στα Αγαπημένα    Εκτύπωση αυτού του άρθρου Εκτύπωση αυτού του άρθρου

Επίσης διαβάστε
Τι είναι το Raw Log Manager; (Προβολές: 2185)
Domain Parking (Προβολές: 2387)
Tι είναι τα Raw Access Logs; (Προβολές: 2251)

Powered by WHMCompleteSolution