Αρχική > Βάση Συχνών Ερωτήσεων > PHP > Χρήση τοπικού php.ini για αλλαγές ρυθμίσεων


Χρήση τοπικού php.ini για αλλαγές ρυθμίσεων
Βάσει της χρήσης suPHP mode στους servers μας δεν είναι δυνατό να γίνουν αλλαγές ρυθμίσεων της PHP μέσα από το .htaccess και συγκεκριμένα χρήση των php_flag ή php_value, που εφόσον χρησιμοποιηθούν μέσα σε .htaccess θα έχουν ως αποτέλεσμα Server Internal Error.

 

Αντιθέτως μπορείτε να κάνετε χρήση τοπικού php.ini αρχείου για οποιεσδήποτε αλλαγές ρυθμίσεων. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικά php.ini σε φακέλους ( τα οποία έχουν ισχύ για τους φακέλους αυτούς ) είτε συνδυάζοντας ένα γενικό php.ini με την εισαγωγή της suPHP_ConfigPath οδηγίας στο .htaccess αρχείο σας.

 

Η οδηγία suPHP_ConfigPath ορίζει την τοποθεσία του php.ini αρχείου και εισάγεται ως:

 

suPHP_ConfigPath /home/username/php-config

 

Όπου το php-config είναι ένας φάκελος που θα τοποθετήσετε το php.ini έξω από το public_html για λόγους ασφαλείας. Από εκεί και πέρα μέσα στο php.ini μπορείτε να θέσετε οδηγίες όπως:

 

allow_url_fopen = 'off'

 

Σημείωση

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι απαραίτητη η υλοποίηση της οδηγίας suPHP_ConfigPath καθώς αρκούν 1 ή 2 τοπικά php.ini για να καλύψουν τις ειδικές ρυθμίσεις ενός script, όπως για παράδειγμα για το Joomla στο public_html/ και στο public_html/admin/ ( κ.ο.κ. αν η εγκατάσταση είναι σε υποφάκελο ) και αυτή την λύση προτείνουμε γιατί εξοικονομούνται πόροι του server.

 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε διαθέσιμοι να σας βοηθήσουμε άμεσα μέσω της περιοχής πελατών καταθέτοντας ένα νέο αίτημα υποστήριξης.

 Ήταν χρήσιμη αυτήν την απάντηση;

Προσθήκη στα Αγαπημένα Προσθήκη στα Αγαπημένα    Εκτύπωση αυτού του άρθρου Εκτύπωση αυτού του άρθρου

Επίσης διαβάστε
suPHP και file permissions (Προβολές: 1163)

Powered by WHMCompleteSolution